Babagan Antigua & Barbuda

Babagan Antigua & Barbuda

Antigua lan Barbuda minangka nagara kembar sing ana ing antarane Laut Karibia lan Samodra Atlantik. Babagan kasebut kaperang saka rong pulau utama, Antigua lan Barbuda, lan sawetara pulo sing luwih cilik.

panji antigua150px-Coat_of_arms_of_Antigua_and_Barbuda.svg_

 

Pamaréntah: Monarki Federal, sistem Parlemen
Ibukutha: St. John's
Kode nelpon: 268
Wilayah: 443 km²
Currency: Dolar Karibia Timur
Basa resmi: Inggris

Antigua lan Barbuda minangka negara Komanwel independen ing Karibia Timur. Antigua pisanan ditemokake dening Christopher Columbus ing taun 1493 lan mengko dadi pemukiman Inggris. Ing Lord Lord, dadi pangkalan laut laut utama Britain saka ngendi iki dadi rute ing West Indies.

Antigua udakara 108 mil utawa 279.7 km persegi, Barbuda ana 62 mil persegi utawa 160.6 km persegi. Gabungan Antigua lan Barbuda yaiku 170 mil persegi utawa 440.3 km km. Antigua lan topografi dataran ndhuwur cocog kanggo ngasilake panenun saka rokok, katun lan jahe. Nanging industri utama berkembang ing pertanian tebu sing umure luwih saka 200 taun. Saiki, kanthi kamardikan 30 taun saka Britain, industri kunci Antigua yaiku pariwisata lan industri layanan sing gegandhengan. Sabanjure juragan paling gedhe yaiku industri layanan finansial lan pamrentah.

 

AntiguaBarbuda

Antigua lan Barbuda minangka monarki konstitusional kanthi sistem pamaréntahan gaya Inggris. Ratu duwe wakil, dadi Gubernur Jendral sing ditunjuk, sing makili Ratu minangka Kepala Negara. Pamrentah dumadi saka rong kamar: 17 anggota Dewan Rakyat sing kapilih, dipimpin dening Perdana Menteri; lan 17 anggota Senat. 11 saka anggota Senat ditunjuk dening Gubernur Jenderal miturut pandhuane Perdana Menteri, papat anggota dilantik miturut Pandhuan Pembangkang lan loro dening Gubernur Jenderal. Pemilihan umum diwajibake saben limang taun lan bisa diarani sadurunge. Pengadilan Tinggi lan Pengadilan Bandhing yaiku Mahkamah Tinggi Karibia Timur lan Dewan Privy ing London.

Babagan Antigua & Barbuda

Karo 365 pesisir banyu pirus sing bening resik, kepulauan tropis Antigua lan Barbuda sing subur dadi swarga sing ngundang lan dianggep minangka salah sawijining papan sing paling apik ing donya. Akibate, pariwisata dadi pendhukung utama PDB lan ngasilake udakara 60% saka penghasilan pulau kasebut, kanthi target pasar utama yaiku AS, Kanada lan Eropa.

Antigua lan Barbuda wis ngalami lingkungan ekonomi sing tantangan ing taun-taun pungkasan. Nanging, Pamrentah wis aken duwe implementasine Rencana Transformasi Ekonomi lan Sosial Nasional lan upaya nyusun utang. Salah sawijining inisiatif kanggo nyengkuyung ekonomi bangsa pulo yaiku ngenalake Program Kewarganegaraan dening Program investasi.

Babagan Antigua & Barbuda

Komitmen Antigua lan Barbuda kanggo nglayani industri pariwisata lan nambah GDP ditampilake kanthi rampung proyek ekspansi bandara. Udakara udakara AS $ 45 yuta lan kalebu telung jembatan jet penumpang lan luwih saka rong puluhan counters check-in, nggawe efisiensi sing luwih dhuwur kanggo rawuh penumpang. Uga bakal nambah kenaikan penerbangan, jadwal lan penerbangan antar pulo. Ana penerbangan langsung menyang Antigua saka London, New York, Miami lan Toronto ing papan.

Masyarakat Antigua lan Barbuda ora entuk bathi saka pajak modal utawa pajak tanpa pajak. Pajak penghasilan terus maju dadi 25% lan kanggo wong sing ora duwe penduduk, rata-rata rata-rata 25%. Usul amandemen kanggo Bagean 111 Bagean 5 Undhang-undhang Pajak Pendhita bakal ngganti pajeg babagan pendapatan ing saindenging jagad kanggo pajak penghasilan sing diasilake ing Antigua lan Barbuda.

Babagan Antigua & Barbuda

Mata uang kasebut minangka dolar Karibia Wétan (EC $), sing dipasang dadi $ US ing 2.70 EC $ / US $. Antigua lan Barbuda minangka anggota Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB), Persemakmuran Inggris, Caricom lan Organisasi Amerika Serikat (OAS), ing antarane organisasi internasional liyane. Sing duwe paspor Antigua lan Barbudan seneng lelungan gratis visa menyang luwih saka 150 negara, kalebu Inggris lan negara-negara ing wilayah Schengen. Sing duwe paspor iki, kaya kabeh negara Karibia, mbutuhake visa kanggo mlebu AS amarga dudu anggota Program Visa Waiver.

Inggris
Inggris